A színek körülvesznek minket, színek közt élünk és színeket lélegzünk be.

Mennyire érzed áldásnak a színeket?

A mindennapi életünkben meg sem állunk, nem vesszük észre a színek örvénylő kaleidoszkópját, amely átölel és beragyogja minden pillanatunkat.

Képzeljünk el a létezést színek nélkül; milyen hatással lenne ez érzéseinkre és érzelmeinkre, kreatív kifejezésmódunkra és a világról alkotott képünkre?

A környezetünkben lévő színek (vagy a hiányuk) állandóan hatnak ránk, tudattalanul is képesek a gondolkodásunkat befolyásolni, és árnyalni érzéseinket és reakcióinkat a körülöttünk lévő világra.

Körülbelül 7.000.000 színt vagyunk képesek látni, egyes kombinációk az érzékek összekavarodását okozhatják, míg más színkombinációk a harmónia és az egyensúly légkörét teremtik meg.

A színek „helyes” megválasztásával olyan környezetet teremthetünk, amely a kikapcsolódást szolgálja, vagy akár növeli a termelékenységet, inspirál és serkenti az elmét, növeli az energiaszintet.

A színek mindannyiunkra mélyen hatnak, gyakran használjuk a színeket arra, hogy leírjuk, hogyan érezzük magunkat. Ösztönösen tudjuk, hogy egy adott szín mit szimbolizál. Biztosan hallottad már ezeket: „sárga irigység”, „mindent rózsaszínben lát” vagy „szürke a hangulatom”.

Színterápia

A színterápia azon az elven működik, mely szerint mindannyiunknak szüksége van elegendő fényre és a kellemes színekre ahhoz, hogy kiegyensúlyozottak és egészségesek maradjunk.

A természetes napfény a spektrum minden olyan színét tartalmazza, amelyre energiaközpontjainknak szüksége van ahhoz, hogy fizikailag, érzelmileg, mentálisan és spirituálisan jól érezzük magunkat.

Fontos lenne, hogy időjárástól függetlenül naponta legalább fél órát természetes napfényben töltsünk, mivel a fényt és a színes sugarakat a szemünkön és a bőrünkön keresztül szívjuk magunkba.

Az alábbi letölthető ingyenes PDF-ben 100 színterápiás kép van a lelki békéd megteremtéséért:

Honnan tudod, hogy milyen színekre van szükséged?

Minden nap más. Időről időre más szín ugrik ránk, amit azonnal és ösztönösen belélegzünk, és megtapasztaljuk a „kell” érzést. Ez az a szín, amellyel az adott napon körül kell venned magadat.

Ha például éppen a sárga szín dob fel, akkor helyezz el sárga tárgyakat az íróasztalodon, vagy vegyél egy csokrot sárga színű virágokkal. Viselhetsz sárga sálat, ruhát vagy akár ékszert (karkötő, fülbevaló, medál, óraszíj) is a ebben a színben, vagy állítsd be a hátteret a laptopodon, mobilodon.

színterápia

Melyik szín ugrik ma rád?

A színek jelentése

A sárga szín jelentése (beleértve a korall, narancs, borostyán, arany színeket is)

Mit szimbolizál: Energiát, óvatosságot, melegséget, vidámságot, örömöt.

A sárga színt gyakran társítják a következő tulajdonságokkal: otthonos, barátságos, lágy, barátságos, barátságos, mozgalmas, izgalmas vagy kalandos.

A piros szín jelentése (beleértve a lila, magenta, bíbor, skarlátvörös, bordó színt is).

Mit szimbolizál: Hatalmat, romantikát, vitalitást, földiességet, energiát.

A zöld szín (beleértve a lime, a levélzöld, a tengerzöld, a smaragdzöld, a teal, a zsálya színt is) jelentése.

Mit szimbolizál: élet, lombozat, fű, fák, víz. A zöld szín érzéki és élő. A zöldet a következő tulajdonságokkal társítják: barátságosság, megbízhatóság, frissesség, nem fenyegető, biztonságos, biztos, egészséges, erős, drága és primitív.

A kék és a lila szín jelentése (beleértve az égszínkéket, az ultramarin, az ibolya, a lila, az azúrkék)

Mit szimbolizál: Béke, törvényesség, logika, analitikus, intelligens, becsületes, nyugodt, tiszta, jóakarat, nyugalom, együttérző, komoly, megfontolt, csendes, elmélkedő, királyi, klasszikus, megbízható, megbízható, megbízhatóság, hagyomány, varázslatos. A lila színt évszázadok óta a királyi családokkal, a miszticizmussal és a hatalommal hozzák összefüggésbe.